Dag Vags logo

NYHETER


dvT

2017-10-01

Alltmedan stjärnorna föds och dör. En film om Dag Vag

Filmen har nu fått en sändningstid, och det är 22 december kl 20.00, i K-special på SVT2. Från och med nu kommer det datumet alltså att vara mer känt som Dag före Vag före dopparedag...

Löpande information finns i Facebookgruppen Alltmedan stjärnorna föds och dör. En film om Dag Vag eller här i vår eminenta gästbok.


2017-08-28

Alltmedan stjärnorna föds och dör. En film om Dag Vag

Meddelande i Facebookgruppen Alltmedan stjärnorna föds och dör. En film om Dag Vag från filmaren Hans-Erik Therus:
Arbetet med filmen om Dag Vag har pågått en längre tid. Den kommer på SVT K-Special i en inte alltför avlägsen framtid. Mycket glad över att det närmar sig..


2016-08-05

En inställd spelning är också en... ?

Vi var tvungna att ställa in årets Mosebacke, pga logistiska problem, MEN vi syftar att komma tillbaka år-17. !!!


2015-12-02

Låtlistor för årets spelningar

Årssidan har återuppstått lagom till Advent! Ni kan hitta låtlistor från årets spelningar under lucka 2015 i menyn där uppe...


2015-10-22

Spelningar i November

Vi ska göra 3 spelningar i November: 20, 21 och 22 i ordningen Uppsala på Katalin, en Rockbåt från Stockholm å tebax samt avsluta på söndagen den 22:a på Akkurat på Hornsgatan, Södermalm. Vi kommer att åtföljas av ett par handplockade vokala gäster samt diverse annat löst folk. Välkomna..!!!!


2015-07-16

Låtlista från Stig Vigs minneskonsert på Mosebacke 17/6 2015

Rulla på - Zurfarn
En långsam eld - Teka Pukk
Jag har drömt, Va ska'ru bli? - Kent Norberg
Glappkontakt, Popitopp - Kajsa Grytt
Törst - Jocke Odeltorp
Tjockhult, Sånt e livet - E-Type
Dansar med mej själv - Kopp Te
Blöt dröm, Trycke e för mycke - Ringo Franco

Stipendieutdelning till Stefan Jacobson och Pet Sounds

Tom/Flyger - Pohn Jettri
Snoorbloos, Va gör du då? - Mattias Hellberg
När vården slår till, Samma sak - Nike Markelius
Om döden - Beno Zeno
Musik - Sture Allén
Lång väg, Sanningens silverflod, II D - Ebbot Lundberg
Dimma - Desmond Foster

x-tralåtar

Tiden jagar oss alla - Zurfarn
Tokna å galna - Mattias Hellberg
Min tunna - Jocke Odeltorp
Fattiga & rika - Kopp te
Låt det komma ut - Zilverzurfarn


Bandet va: Zilversurf, Teka Pukk å Beno Zeno på gitarrer och sång, Kopp Te sax å sång, Bumpabert orgel å synt, Rock-Owe på bas, Arne Linjahl och Sten Krossén på percussion, Tage Z. Dirty på trumlor
Dessutom den eminenta kören Carina Carlsson, Kärsti Stiege och Marianne Lindén
Ljudtekniker: Joonah Gold; ass.tekniker: Jonathan Sandberg.2015-06-16


Pet Sounds årets mottagare av Det Gyldene Benet

Stefan Jakobsson

Stig Vigs minnesfonds pris Det Gyldene Benet tillfaller i år Stefan Jacobson och hans legendariska skivbutik Pet Sounds. Det delas varje år ut till någon eller några som verkar i Stig Vigs anda och består av ett handtillverkat smycke, en summa pengar och ett diplom. Efter ett tillkännagivande på Södra Teatern under måndagen sker den officiella prisceremonin onsdagen den 17 juni när Dag Vags årliga hyllningskonsert till Stig Vig går av stapeln på Mosebacketerrassen. Konserten innefattar gästartister som Kajsa Grytt, Mattias Hellberg och Ebbot Lundberg.

Minnesfonden och priset Det Gyldene Benet instiftades i koppling till Stig Vigs bortgång vintern 2012 och den hyllningskonsert som bandkamraterna i Dag Vag anordnade sommaren samma år. Konserten och prisutdelningen har blivit en årligen återkommande händelse och onsdag 17 juni anordnas den för fjärde året i rad. Priset består av en summa pengar, ett diplom samt ett smycke föreställande Det Gyldene Benet, designat av guldsmedskonstnären Annika Ekström.


Motiveringen för Stefan Jacobson och Pet Sounds lyder:

Från när Pet Sounds den 29 november 1979 slog upp portarna på Jakobsbergsgatan i Stockholm, till dagens affär på Skånegatan där den legat under drygt två decennier, har Stefan Jacobson byggt upp Sveriges mest omtalade och profilerade skivbutik någonsin. Pets Sounds är idag en svensk institution.

Pet Sounds är en butik som alltid låg Stig Vig varmt om hjärtat, och den speciella vänskap som byggdes upp inifrån det lilla kontoret, från fikarummet, och från "partyhålan" en halv trappa upp på Jakobsbergsgatan, var en vänskap som varade livet ut för Stig Vig.

Vi i Dag Vag är tacksamma för Pet Sounds / Stefan Jacobsons support och hjälp under alla år. Den speciella känslan som gänget runt Pet Sounds byggt upp i affären och den attityd som alltid varit Pet Sounds signum vill vi hedra med Stig Vigs stipendium "Det Gyldene Benet" år 2015."

- Dag Vag / Stig Vigs minnesfond2015-06-04


Dag Vag hyllar Stig Vig
Årets hyllningskonsert med Sveriges rockreggaeveteranerStig Vig satte som låtskrivare, basist och frontman i Dag Vag ett både personligt och betydelsefullt avtryck inom svensk rockmusik. I över 30 år ledde han bandet som förändrade och vitaliserade den svenska musikscenen.

Onsdagen 17 juni på Mosebacketerrassen delar Stig Vigs Minnesfond ut stipendiet "Det Gyldene Benet" under högtidliga former till mottagare som "verkar i Stig Vigs anda". I samband med detta anordnas det en hyllningskonsert till Stig Vigs (Per Odeltorp) ära. Årets evenemang blir det fjärde i ordningen och betraktas av fler och fler som en självklar tradition.

Dag Vag kommer som vanligt att vara husband och få besök på scen av en mängd gästartister. Klara för i år är Ebbot Lundberg, E-Type, Nike Markelius, Kajsa Grytt, Mattias Hellberg, Sture (Svenska Akademien), Kent Norberg (Sator), Bosse Skoglund & Pohn Jettri. Fler artister tillkommer och meddelas senare.

Stipendiet består av en summa pengar från Stig Vigs minnesfond samt ett diplom och ett smycke föreställande ett gyllene ben. Tidigare mottagare av "Det Gyldene Benet" är:

2013: Nike Markelius och Kafé 44's ungdomssatsning Scen 44
2014: Bosse Skoglund & Pohn Jettri och Joakim Pirinen

Traditionsenligt utlovas en fin kväll fylld av nostalgi, minnen och framtidstro!

Information om biljetter:
Entré: 330 kr vid förköp (inklusive serviceavgift), 360 kr i dörren. Åldersgräns 18 år (13 år i målsmans sällskap).

Samma information finns på sodrateatern.com


2014-08-13


Låtlista från Stig Vigs minneskonsert på Mosebacke 18/6 2014


Törst, Min Tunna - Jockes Sommargossar
Låt det komma ut - Zurfarn
En långsam Eld - Teka Pukk
Musik - Sture Allén
(Ge) Bullen (Ett Ben) - Andreas Grega
Blöt Dröm - Papa Dee
Trycke E för mycke (Too much pressure) - Desmond Foster
Lång Väg, II D - Ebbot Lundberg
Tom - Benny Astor med Beche Berger på percussion
När vården slår till, Du får aldrig nog - Nike Markelius

Stipendieceremoni - Joakim Pirinen och Pohn Jettri belönas för sina värdsliga insatser!

Flyger - Pohn Jettri
Tiden jagar oss alla, Idioterna - Babatunde Tony Ellis
Snoorbloos, Tokna & Galna - Mattias Hellberg med Nikke Ström på bas
Tjockhult, Pär-i-hagen - Martin "E-Type" Eriksson
Dimma, Fattiga & Rika - Pugh (med Pelle Alsing på trummor Fattiga & Rika)
Vad gör du då? - Stina Berge
Om Döden - Kenny
Himmel & Helvete, Samma Sak - Thåström

Extranummer

Dansar med mej själv - Kopp Te
Egyptian Reggae
Bandet - Beno Zeno, Bumpybert,Teka Pukk, Ziversmurfen, Rock-Ove, Bosse Skoglund, Per Cussion, Tage Z.
Kören - Carina Carlsson, Stina Berge & Kärsti Stiege


2014-05-13


Artister


I år har vi äran att gästas av förra årets stipendiat Nike Markelius samt Stina Berge, Thåström, Nationalteatern i form av Mattias Hellberg och Nikke Ström, E-Type, Sture Allén från Sv.Akademin, Papa Dee, Desmond Foster, Babatunde Tony Ellis, Andreas Grega, Benny Astor och även Ebbot och Pugh!2014-04-23


Stig Vig Minneskonsert - 2014


Det blir en konsert på Mosebacke Terass även i år!
Som sig bör innebär detta gästartister och allmänt tunggung.

Onsdag 18/6 är det som gäller, biljetter kan inhandlas redan nu.

Mer information finns på sodrateatern.com.2013-07-05


Det Gyldene Benet - 2013


De kvarvarande medlemmarna i Dag Vag, ZilverZurfarn, Teka Pukk, Kopp Te, Tage Z Dirty och bandets impresario Lars 'Tuna' Olofsson samt vår mångåriga medarbetare Ronny Mårtensson, tog ett beslut efter Dag Vags grundare Stig Vig aka Per Odeltorps hastiga och oväntade frånfälle förra året att bilda en stiftelse Stig Vigs Minnesfond.

Syftet är att dela ut stipendier och därmed uppmärksamma musiker, institutioner, grupper eller hårt arbetande människor i musikbranschen som verkar i Stig Vigs anda. Stiftelsen har beslutat att döpa stipendiet till Det Gyldene Benet, vilket består av en summa pengar, ett smycke av 'Det Gyldene Benet' skapat av guldsmedskonstnären Annika Ekström samt ett inramat diplom. Stipendiet kommer att delas ut till två pristagare i år. Namnet på stipendiet kommer från låten 'Ge Bullen ett ben'.

Årets stipendiater är:

Nike Maria Markelius

Nike får priset för sitt outtröttliga arbete som musiker och kompositör.
Nike startade sin bana med punk gruppen 'USCH' i ett skyddsrum under perrongen på tunnelbanestationen Näckrosen i Stockholm 1978
och har sedan gått vidare via 'Tant Strul' till dagens 'Nike & Röda Orkestern'.
Nike har alltid med glimten i ögat i såväl medgång som motgång verkat i Stig Vigs anda och ger aldrig upp.
Nike har även visat ett brinnande samhällsengagemang för den lilla människan i ett råare och tuffare samhällsklimat.

Grattis Nike!


Scen 44, Kafe 44'as ungdomssatsning.

Scen 44 - "Öppen scen", Kafé 44 har en öppen scen vilket innebär att alternativa musikgenrer som punk, reggae och hardcore får plats. Man brukar heller inte ha någon åldersgräns vilket har resulterat i att ett stort antal band, både kända och okända, spelat där.

Vi vill uppmärksamma Scen 44 på Kafe 44 för deras satsning på ungdomar och deras musicerande, oavsett musikalisk inriktning eller ålder, och för att vem som helst har tillgång till scenen. Scen 44 är en av få musikaliska live verksamheter i Sverige som jobbar på detta hedersvärda sätt och vi vill därför att Tompa Eken mottar detta stipendium som en representant för denna verksamhet. Scen 44 på Kafe 44 är ett ställe som låg Stig Vig varmt om hjärtat. Vi hoppas och tror att nästa 'Stig Vig' kommer ur Scen 44'as musiksatsning!

Grattis Scen 44!


Med vänlig hälsning
/Stiftelsen Stig Vigs minnesfond.2013-07-05

Låtlista från Stig Vigs minneskonsert på Mosebacke 19/6 2013

Första set
Sanningens Silverflod - Jakob & Titti Sjöholm
Min Pappa - ZilverZurfarn
Jag har drömt - Kent Norberg
Samma sak - Kent Norberg
(Ge) Bullen (ett ben) - Sture Allén II
En långsam eld - Teka Pukk
IId - Kopp te
Fattiga & rika - Lars Demian & David Tallroth
Flyger - Carina Carlsson
God bok - Mats Ronander
Som en jojo - Jockes sommargossar
Min tunna - Jockes sommargossar

Andra set
Tiden jagar oss alla - Stina Berge
Tjockhult - Martin E-type Eriksson
Jag blev inte hög - Johan Johansson med Pelle Alsing,trummor
Ogräset - Michael alonzo,Tony Johansson, Pelle Alsing
När vården slår till - Nike Markelius
Du får aldrig nog - Nike Markelius
Musik - Magnus Carlson
Glappkontakt - Magnus Carlson
Va gör du då? - Mattias Hellberg & Nikke Ström
Snoorbloos - Mattias, Stina & Nikke
Tokna å galna - Mattias & Nikke
Trycket e för mycket - Kopp Te
Lång väg - E-type & Mattias
Dimma - Allsång kan man väl kallat, med Nikke Ström som förhandsfavorit...

Extranummer i miniformat
Låt det komma ut - ZilverZurfarn

Bandet var:
Teka Pukk, Zilverzurf, gitarrer & sång
Kopp Te - saxofoner & sång
Bumpaberra - keyboard
Rock-Owe - Bas
Bosse Skoglund,Per Cussion på percussion
Tage Z.Dirty, trumlor
Carina Carlsson, Stina Berge, Kärsti Stiege, kör

2013-04-18
Hej på er därute!
Dagvag.se har legat i dvala ett stund, men nu finns i allafall en nyhet :)
Som sedan tidigare utlovat så blir det ännu en konsert på Mosebacke den 19e Juni.
Mer info samt biljettköp hittar du på sodrateatern.com

Lite vidjogobitar

Vi ses!

2012-08-15

Internal Dread har lämnat oss

Tom "Internal Dread" Hofwander avled efter en oerhört tragisk olycka den 14/8.

Han var en nära vän till "Dag Vag-familjen" och en sann mästare av baktakt och dubrytmer!

Hälsa Stickan däruppe...


Internal Dread - Slaveri, på Mosebacke
2012-07-03

Låtlista från Stig Vigs minneskonsert på Mosebacke 20/6 2012

Första set
Tjockhult - ZilverZurfarn
Sanningens Silverflod - Jakob Sjöholm
Glappkontakt - Kajsa Grytt
Fattiga & Rika - Johan Johansson
Musik - Sture Allén
En Långsam Eld - Teka Pukk
Slaveri - Internal Dread
Hotel Babylon (med ny text) - Josefine Petersén
Idioterna - Tage Dirty sång, Pelle Alsing på trummor & Max Lorentz på keyboard
Jag Blev Inte Hög - Mattias Hellberg, Nikke Ström, Pelle Alsing & Max Lorentz
Låt Det Komma Ut - Ulf Dageby & Nikke Ström
Min Tunna - Joakim Odeltorp med band
Pär i Hagen - Tussilago


Andra set
Tiden Jagar Oss Alla - Stina Berge
Flyger - Fjodor & Stefan Sundström
Va Gör Du Då - Fjodor & Stefan Sundström
Tom - Benny Astor
Bullen - Benny Astor & kören Stina Berge, Carina Carlsson, Kärsti Stiege
Min Pappa - ZilverZurfarn & kören Stina Berge, Carina Carlsson, Kärsti Stiege
ll D - Kopp Te & kören Stina Berge, Carina Carlsson, Kärsti Stiege
Jag Vaknade Upp - Teka Pukk
Tokna & Galna - Mattias Hellberg & Nikke Ström
Dimma - Ulf Dageby & Nikke Ström
Lång Väg - ZilverZurfarn
Trycke e För Mycke - Kopp Te & kören Stina Berge, Carina Carlsson, Kärsti Stiege
Samma sak - Thåström, Peter Puders & kören Stina Berge, Carina Carlsson, Kärsti Stiege


EXTRANUMMER
Jag e Glad Att Ja e Jag å Inte Du - Bumpaberra & Rolf Ruttne

Husbandet bestod av Tage Z Dirty, Zilverzurfarn, Teka Pukk, Bumpaberra, Kopp Te, Per Cussion, Beno Zeno, Rock-Owe & Bosse Skoglund2012-06-14

Stig Vigs Minnesfond2012-05-31

Nattmacka ute i handeln

Nu finns både cd och dubbel vinyl/cd packen att inhandla i butik eller online.

Kan tex köpas på www.petsounds.se

Bild: Juhani Ekstrand


2012-05-05

Biljettsläpp Måndag 7/5 kl 12

Biljetterna till hyllningskonserten den 20/6 för Stig Vig släpps på måndag den 7/5.

Klara Vänartister är Stina Berge, Nationalteatern i form av Ulf Dageby, Nikke Ström & Mattias Hellberg, Thåström, Mats Ronander, Fjodor, Pelle Alsing, Kajsa Grytt, Peter Puders, Internal Dread, Benny Astor, Sture Allén, Stefan Sundström, Jakob Sjöholm, Johan Johansson, Gurra m fl.

"Husbandet" blir vi som är kvar + Beno Zeno, Kopp Te, Bumpaberra, Per Cussion och en hittills namnlös basist... men han finns!

Dessutom Carina Carlsson, Kärsti Stiege och Stina Berge i kören på vissa låtar.

Ska bli en fin kväll i Stickans anda har vi tänkt.

Vi tänker också på Thomas Mera Gartz denna kväll...

Biljetter kan tex köpas på www.sodrateatern.com2012-04-27

Releasedatum för Nattmacka 30/5

Nattmacka kommer att släppas som både cd och dubbel vinyl/cd pack.2012-04-13

Minneskonsert på Mosebacke Terass 20/6

Nu är det klart att det blir en minneskonsert den 20/6 på Mosebacke Terass.
Mer info om biljetter och artister kommer snart.

2012-03-24

Pressrelease från skivbolaget Ball:

Dag Vag släpper live-album i vår: "Nattmacka" - sista giget.

Dag Vags sångare och frontman Stig Vig (Per Odeltorp) avled hastigt i januari i år. Han är djupt saknad av både anhöriga och fans, som vän och som en av Sveriges mest färgstarka artister. I över 30 år ledde han bandet som kanske mer än något annat förändrade och vitaliserade den Svenska musikscenen. Under sin karriär har Dag Vag bla.sålt över 300 000 album, vunnit en Rockbjörn fått några guldskivor och dominerat folkparkerna under en period.

I motsats till den vanliga missupfattningen att Dag Vag hade lämnat sin storhetstid bakom sig var bandet i högsta grad vitalt in i det sista. Det gigades för fullt, skrevs och spelades in låtar och 2012 var redan fullbokat med konserter trots mediaskuggan. I december förra året gjorde "Stickan" och Dag Vag sitt sista gig på ett fullknökat Akkurat i Stockholm. Höst-turnén avslutades på hemmaplan med gästartist (BumpaBerra) och 24- kanalsinspelning.
Det var en av dom där kvällarna då allt satt rätt och band och publik skapade magi tillsammans. Stickan spelade ut hela sitt register från torr humorist till djup poet och bandet var i nuet.

Nattmacka är planerad att släppas i maj och följs av en stor minneskonsert i juni. En Stig Vig-stiftelse är under bildande och allt överskott kommer gå dit. Det tomrum som Herr Vig lämnade efter sig har berört både vänner och fans på ett fundamentalt sätt och många är dom som nu jobbar dag och natt för att slutföra hans livsverk.

Kanske kommer denna skiva visa att Stickan och Dag Vag slutade på topp? Det var i vart fall inget fel på glöden, Dag Vag rockade hårt in i det sista!

Lyssna på ett smakprov i vår ljudavdelning

2012-03-14
Nu finns Stina Berges tal från begravningen tillgängligt att ladda ner här

2012-02-10
Om ni tänker lämna en minnesgåva till Njurförbundet, vänligen ange denna address för minnesbladet:

ABC Lilla Begravningsbyrån
Sockenplan 355
122 31 Enskede

2012-02-02
Per (Stig Vig) Odeltorp avled hastigt den 23/1.
Begravningen kommer att hållas på Skogskyrkogården, Tisdag 21/2 kl.14 i Heliga Korsets kapell.

Istället för att lämna blommor, skänk gärna ett bidrag till Njurfonden på plusgirokonto 90 10 30 -7 eller bankgiro 901-0307.

Kan även göras direkt på nätet: www.njurforbundet.se

Stort tack för alla otroligt fina ord, minnen och tankar i gästboken.

2012-01-15
God fortsättning osv! Nu är det slut på signerade boxar, men vi kan istället erbjuda boxar med signerade skivor ett tag till.

En smärre uppdatering av sidan är på gång, därför dröjer det ett tag till innan sidan 2012 kommer upp.

2011-12-31
Gott Nytt År alla vänliga mänskor där ute!

2011-12-12
Så var då spelåret 2011 till ända. Det avslutades i fin stil med publikrekord i Falköping och ett totalt fullknökat Akkurat.

Dessa två spelningar, tillsammans med första quellen på Slussens Pensionat och Västerås, utgjorde till råga på allt årets höjdpunkter.

Vi vill tacka alla som kom och dansade och övade sin allsång! Ni är trevliga människor!

Vi vill tacka Herr Arne Linjahl som gjorde ett stiligt inhopp i Kristinehamn!

Vi vill tacka vår eminenta ljudtekniker Jonahgold!

Och sist, men inte minst, vill vi tacka vår impressario Lasse Tuna, som ser till att vi får ställen att spela på!

Nu åker Zilverzurfarn till Indien för tre månaders rekreation och inspelning. I mars åker Teka Pukk på en månads Tysklandsturné med Kristoffer Åström, men innan dess hoppas han och Stig Vig kunna jobba på litet nytt material, det finns några sketcher. Tage ska fundera.

Vi vet ännu inte riktigt när vi börjar spela nästa år, det finns två olika alternativ. Ni kommer att märka här, och på Facebook, när och var det blir.

2011-12-09
Det är dags att runda av året spelmässigt. Lördag Falköping och söndag Stockholm. På söndag får vi spännande finbesök av Bumpaberra.

2011-11-15
Ojsan, hoppsan, vi säger grattis till Falköping, där vi kommer att göra årets näst sista spelning!

2011-10-16
Vi säger grattis till Malmö och Halmstad som kompletterar vårt höstschema!

2011-10-10
Grattis, Stockholm! Vi kommer att avsluta året på Akkurat. Eventuellt tillkommer ett par spelningar innan dess.

2011-09-28
Per Tjernbergs nya album Music Is My Salvation är nåt för den äventyrlige! Storbands-free-form-jazz-goes-totally-mental! Rekommenderas varmt!

2011-09-27
Än så länge hemlig gästartist utlovas i Borlänge. Kan ske att vi premiärspelar en cover vi håller på och repar in. Och så.

2011-09-08
Vi får säga grattis till Stockholm - det blev precis klart att vi spelar på Fasching 1/10. En ny, vädersäkrad chans alltså, för den som blev avskräckt dagen för Lasse i Parken. Alla andra är givetvis välkomna också!

2011-08-29
Så var sommarens spelningar över. Nån goof, ett flertal trevliga quellar med den magiska första på Slussens Pensionat som höjdpunkt. Tack alla som dansat och övat allsång sommaren lång!

Vi vill även passa på att gratta Borlänge och Göteborg till dom första två spelningarna under hösten.

2011-08-26
Dags att runda av sommaren: Köping ikväll och Västerås imorgon! Välkomna!

2011-08-22
På lördag, 27/8, kommer en halvtimme av vår spelning i fjol på Urkult att sändas av P4 Live. Klockslaget är 20.03. Resten av tiden ägnas åt Kebnekajse. Var och när dom är inspelade vet vi dock icke.

2011-08-05
Kvällens spelning blir av. Vad den urladdningen kommer att betyda för morgondagens gig återstår att se.

2011-08-04
Spelningen i morgon i Eskilstuna har blivit framflyttad en timme och nedkortad med en halvtimme. Det är tänkt att vi ska gå på 23:00, förutsatt att inte Stickans luftrör rostar ihop ännu mer...

2011-07-30
Med glädje kan vi meddela att Herr Arne Linjahl skötte sej med den äran igår.

Med oglädje måste vi meddela att vårt webhotell återigen har strul med databaserna. Det går alltså för tillfället inte att komma åt gästboken. Och supporten verkar ha gått på semester.

2011-07-27
Det har varit lite mycket dom senaste dagarna, så vår fredagstrummis namn blev tyvärr felstavat i posten nedan. Rätt ska vara Herr Arne Linjahl.

2011-07-26
Nu har vi äntligen fått reda på vad vår vik-trummis på fredag heter: Herr Arne Linjal. Det har också framkommit att när Dag Vag startade var han inte ens en glimt i sin mammas öga. Men tromma kan han!

2011-07-25
Pga av familjeomstädigheter kan Tage Dirty inte medverka på Torgfesten i Kristinehamn på fredag. Vi har hittat en fullt kapabel vikarie, enda problemet är att vi inte vet vad han heter...

2011-07-20
Vi säger grattis till Öregrund den 6/8!

2011-07-18
Som en del av er säkert har märkt har det varit omöjligt att komma till Gästboken nu ett antal timmar. Det beror på ett databasknas hos vårt webbhotell. Märkligt nog säger deras driftinfo att allting rullar på som det ska, så deras support verkar inte riktigt vara på tårna.

Uppdatering: Nu funkar det igen.

2011-06-30
Efter två otroligt vackra, och varma, quellar på Blidösund belönades vi idag med att epette äntligen kom till rätta. Finns alltså för direktleverans i vår lilla shop

2011-06-28
Det här är helt otroligt. Först snurrar våra skivkartonger runt i Stockholm sen i onsdags, utan att komma fram till vår leverantör. Sen när dom väl kommer dit så visar det sej att det är fel skivor i kartongerna. Våra skivor har hamnat hos en kund i Tyskland...

Så i nuläget vet vi tyvärr inte när vi kan skicka ut förhandsordrar och skivbutiksbeställningar.

2011-06-27
Eftersom båda dagarna på Blidösund visat sej sälja slut i förköp, kan vi redan nu säga grattis igen till Stockholm. Vi spelar Lasse i Parken 20/8 och biljetterna släpps nu på torsdag.

2011-06-25
vår lilla shop har blivit med bok - Kärsti Stieges Möt Buddha.

2011-06-21
Vi har lagt till en ny sida -

2011-06-13
Tjockhult - nu även som öl! Läs mer
här.

2011-06-12
Nu finns vi, som komplement, officiellt på Facebook också.


2011-06-10
Äntligen kan vi erbjuda vårt nya, lilla alster epette till förhandsbeställning!
Finns i vår lilla shop.

2011-06-02
Vårt lilla skivbolag har fått ett nytillskott! BALL presenterar stolt Stockholms bästa skaband - Skandalites. Deras strax kommande EP Golden Classics finns redan nu till förbeställning i vår lilla shop.

2011-05-11
Vi säger grattis till Arlöv och Orust!

2011-04-23
Det verkar som vi är klara i studion för den här gången. Andra dan gick ännu snabbare, tog bara några timmar att sätta resterande pålägg. Eventuellt måste sången göras om på En Långsam Eld, det kan möjligtvis vara fel text på ett ställe.

Tänk så det kan bli!

Nu ska det mixas. Och livelåtarna ska mixas om. Så vi börjar inte med förhandsbeställningar riktigt ännu.

2011-04-22
Hittills har allt gått enligt plan. Vi satte dom två grunderna idag. Hann dessutom med några pålägg, skriva om den ena texten några gånger och dricka kaffe! Det sistnämnda är livsfarligt för en av oss.

2011-04-20
På fredag och lördag går vi in i Rub-a-Dub för att, förhoppningsvis, spela in två låtar. Nuvarande planen är att sätta ihop dom och två livelåtar till en EP så snart det går. Håll tummarna!

2011-04-07
Vår medverkan i P4 Live har blivit framflyttad, vi återkommer när vi vet mer.

2011-03-30
Det verkar som vi ska gå in i studion ett par dar om några veckor. Vem vet inte vad det kan bli av det.

2011-03-21
Ovanligt tidigt kan vi meddela dom första sommarspelningarna. Grattis till alla och envar!

2011-03-09
Nån gång under april kommer en halvtimme från fjolårets Urkultspelning att sändas i P4 Live.

2011-02-22
Ursäkta att vi inte hört av oss på ett tag. Bensinen blev för dyr för vår budget, men vi hoppas ha en lösning på det inom en hyfsat nära framtid.

2010-12-09
MNW har lagt upp våra album Helq och Halleluja digitalt. Tyvärr har nåt gått snett vid kodningen, så vi rekommenderar er att inte köpa nåt av detta material. Vi arbetar för att dessa versioner snarast ska tas bort och att nya, riktiga istället ska finnas tillgängliga.

2010-12-04
För att fira så har vi nu och fram till strax innan jul specialpriser på samtliga Dag Vag-skivor i vår lilla shop!

2010-11-29
Det är trevligt att kunna meddela att Zilverzurfarn är tillbaka som fast medlem i Dag Vag!

Våra närmaste planer är att skriva, och förhoppningsvis spela in, nytt material för bandet. Det lär bli en blandning av gammalt och modernt, dvs covers och nyskrivet.

Vi kommer inte att turnera under våren utan låta den här processen ta sin tid. Spela live blir det nästa sommar, om allt går i lås.

Det finns en viss risk att en liveplatta dyker upp under senvåren.

2010-11-23
Och si! - Flammans Surprising Sun har dykt upp i vår lilla shop! Du hittar den under Gitarrister, så klart.

2010-11-19
Nu går det att förhandsbeställa Kenny Håkansson - Psychedelic Dream i vår lilla shop!

Även Howling Dogs and Lost Souls av och med ZilverZurf finns där.

2010-11-11
Tyvärr har Clarion i Örebro ändrat premisserna för lördagens spelning och kan inte kompensera på ett, för oss, godtagbart sätt. Vi har försökt hitta ett nytt datum, men inte lyckats. Därför är vi nödsakade att ställa in nämnda spelning.

Vi beklagar detta. Köpta biljetter återbetalas på resp förköpsställe.

2010-11-10
Vår lilla shop kommer inom kort att utöka sortimentet. Snart kommer det att finnas skivor av/med Zilverzurfarn och Flamman och nästa vecka kommer vi också att börja ta förhandsbeställningar på Kenny Håkanssons kommande album Psychedelic Dream.

2010-10-20
Den eminenta sajten Lou Reed i tweed har ett Dag Vag-inslag här.

2010-10-14
Nu är vår NYA SHOP öppen! Där finns hela BALL-katalogen signerad. Fokus just nu ligger på förhandsbeställning av Stina Berges platta som släpps om fjorton dar.

Vi hyser en viss förhoppning om att även kunna sälja bandrelaterade sk soloplattor där så småningom.

2010-10-11
Inom en snar framtid kommer vi att ändra vårt sätt att sälja skivor. Istället för dagens något krångliga mail/bg-system blir det en webshop i molnet. Betalning blir via PayPal, och då går det att välja mellan att använda ett befintligt konto, skapa ett nytt eller betala med kort.

Vad gäller Urkultinspelningen har vi precis fått nytt förslag på mixdatum.

Stig Vig & Dom 40 Röjarna presenterar Kapten Sörensen från 1984 finns nu tillgänglig för digital download. Den finns även på Spotify. Ett tag iaf...

2010-10-06
Vi säger grattis till Sunne, Nyköping, Örebro och Stockholm! Kanske blir det nåt ställe till.

2010-09-25
Vi kommer att göra några spelningar i november. Mer info kommer alldeles strax!

2010-09-23
Nu är Dag Vag +, Scenbuddism +, Palsternacka +, 7 Lyckliga Elefanter + och Almanacka + tillgängliga för digital download.

Ett litet krux hos iTunes dock: Deras policy är att låtar över 10 minuter endast är tillgängliga om man köper hela albumet. I vårt fall drabbar det Tokna & Galna (Sellerimix) från Almanacka +. Vi försöker kompensera detta genom att sänka albumpriset snarast möjligt.

2010-09-10
Vår medverkan på Honungsfestivalen i Kristinehamn 25/9 har, av för oss okänd anledning, ställts in. Vi beklagar detta.

2010-09-08
22/9 släpps våra återutgivningar för digital download. Dom kommer dock ej att finnas på Spotify pga den förolämpande dåliga ersättningen därifrån.

2010-09-06
Det har varit problem med Dag Vag-mailen sen sent igår quell, men nu verkar det ha löst sej. Om du skickat nåt under den här perioden så har vi inte fått det. Prova isf igen!

2010-08-29
Så är då årets sommarturné lagd till handlingarna. Den fick en omvälvande start och höll på att sluta i katastrof. Precis när vi skulle soundchecka i Göteborg så rasade ena delen av PA:t rakt ner/ut på ett område där det ett par timmar senare stod hundratals människor. Rena turen att ingen blev skadad. Eller värre.

Jonahgold fick göra klart soundchecket i hörlurar (!). I övrigt provade vi ett nytt grepp för den korta spelningen, det är väldigt sällan vi bara kör 45 minuter. Vi spelade nästan enbart korta, koncisa låtar utan utsvävningar. Funkade rätt bra, tyckte vi, iaf.

Vad mer? Jo, det pågår intensiva diskussioner om framtiden.

Och, förstås, tack (nästan) alla för den här sommaren!

2010-08-27
Vi kör imorgon, trots att hr Vig inte är riktigt kurant och trots att Zurfarn och Jonahgold nu också blivit förkylda. Vad gör man inte för att få åka 95 mil och spela 45 minuter?

2010-08-25
Tyvärr har Stig Vigs förkylning hittills inte gått åt rätt håll. Det ser aningen dystert ut för lördagen, men vi håller tummarna!

2010-08-24
En liten ändring i spelplanen: 24/9 spelar vi i Haninge istället, grattis! Vi hoppas kunna sätta in Ulricehamn vid ett senare tillfälle.

2010-08-23
En intressant helg ligger bakom oss. Förutom två till stor del trevliga, till viss del förvirrade spelningar, lyckades en av oss bli utnämnd till säkerhetskonsult i Laholm tack vare en gammaldags hotellundersökning vid pass 02:46. Både Securitasvakten och den yrvakne hotellägaren blev väldigt förvånade att inbrottslarmet kunde gå igång på det sätt det gjorde. 'Kryphålet' lär dock åtgårdas per omgående.

I Varberg lyckades hela bandet bli utlåst på hotellets 'rökruta' vid pass 01:30. Och detta trots att inte alla röker...

Hr Vig har dessutom passat på att dra på sej en jätteförkylning, faktiskt den första sen i januari. Vi hoppas förstås att den ändock är kortvarig och inte påverkar sommarens sista spelning nu på lördag.

2010-08-18
För en vecka sen, 11/8, avled Torbjörn Abelli i sviterna av en borreliainfektion. Torbjörn var basist och medgrundare av Pärson Sound, International Harvester, Harvester och Träd, Gräs & Stenar. Grupper som var mycket inflytelserika för Dag Vags tidiga sound. Det var ingen slump att vår första LP inleddes med Sanningens Silverflod, skriven av just Torbjörn, och i original framförd av Träd, Gräs & Stenar.

Tack för allt och flyg fritt, Torbjörn!

2010-08-10
Vi har glädjen att säga grattis till Ulricehamn, Kristinehamn, Jönköping och Skövde! Vi spelar dessa orter i månadsskiftet september/oktober. Zilverzurfarn fortsätter som leg vik.

Idag har vi även pratat med radion om mix av Urkult-materialet. Det verkar positivt.

2010-08-09
Urkult var fantastiskt! Det enda det möjligtvis skulle kunna jämföras med är Tågarp 1981, samma blandning av åldrar, verkligen bland gamla och unga. Största skillnaden: Då spelade vi i en lada och fick hålla på så länge vi ville. Nu spelade vi på en dansbana och hade bara 90 minuter på oss. Plus en förvirrad backstageperson som försökte få oss att hålla oss till max 60 minuter för sen skulle Mason Ruffner spela. Enda kruxet med den teorin var att hans plats i programmet var nästa dag...

SR spelade in oss, men tvåkanalsmixen blev inget vidare. Vi ska ta en diskussion och se om det är värt för dom att mixa om.

I övrigt känns det som vi dom senaste fem spelningarna verkligen varit i toppform.

2010-08-02
En liten reflektion så här i början av augusti: Ett flertal gigantiskt trivsamma spelningar sen Zurfarn kom med igen. Vi har egentligen bara haft en riktig plump i protokollet och det var Trästock i Skellefteå. Mycket berodde det på att Stickan sträckte ryggen ett par dar innan, men istället för att ställa in kom det andra smärtstillande än Alvedon in i bilden. Tyvärr blev kommunikationen med omvärlden lidande istället, kan man konstatera i efterhand.

2010-07-13
För att förtydliga: Dag Vag har inga planer på att lägga ner verksamheten i brådrasket.

2010-07-12
Vi har en dålig och en bra nyhet.

Den dåliga rör Beno Zeno. Han går i pension i mitten av november, men bestämde sej för att börja ta ut pensionen redan nu. Inget konstigt med det, vi har känt till det ett bra tag. Men att detta även skulle innebära att han helt plötsligt sa upp sej från Dag Vag kom som en total överraskning för oss. Vi kan bara tacka honom för åren som gått och önska honom lycka till i vad han nu tänker sej.

Den goda nyheten är att vi lyckats locka hit Zilverzurfarn som vikarie så att vi kan fullfölja våra bokningar utan avbrott. Vi hälsar honom hjärtligt välkommen till Sverige och Dag Vag igen och ser fram emot spännande spelningar!

2010-06-29
Det glädjer oss att kunna säga grattis till KAK-området - vi spelar i Köping 31/7.

2010-06-17
Ytterligare en sommarspelning - vi säger grattis till Laholm 20/8!

2010-06-07
Två sommarspelningar till klara. Vi säger grattis till Orust och Norrköping, 8/7 resp 29/7!

2010-05-19
Ytterligare en sommarspelning är klar, 7/8. Vi säger grattis till Skutskär!

2010-05-11
Det har kommit upp en ny rubrik: Bilder. Där ligger förvånansvärt nog - bilder. Från 1978 fram till 2010. Vi har tagit en liten runda i vårt arkiv. Mer kommer pö om pö.

2010-05-07
Här kommer sommarens första fjorton spelningar. Det lär bli några till. Grattis alla och envar!

2010-04-13
Vi har lyckats få ihop alla pusselbitar, så spelningen i Gävle blir 8/5 istället.

2010-03-23
Den eländiga våren fortsätter med dåliga nyheter från Gävle. Grabbarna på Maxim har inte fått ordning på ljudet utanför lokalen och hotas av höga vitesbelopp om konserterna fortsätter. Det blir alltså ingen spelning för oss där på lördag.

2010-03-19
Dag Vag kan tyvärr inte medverka vid galan i Ronneby heller. Det blir istället Baby Grandmothers (med Kenny Håkansson) som inleder och Torsson som avslutar.

2010-03-18
Fredagens konsert i Borås måste tyvärr flyttas till 23/4 pga vinterkräksjuka i bandet. Det finns fortfarande en viss chans att lördagens spelning i Ronneby blir av.

2010-01-22
Ytterligare en vårspelning klar - vi säger grattis, Alvesta!

2010-01-20
Hur länge får man säga God Fortsättning? Rent teoretiskt borde det vara ända tom 31/12 23:59:59, men vi gör det nu! Och passar samtidigt på att säga grattis till Gislaved, Borås, Ronneby, Umeå, Gävle och Vallentuna där vi har årets första spelningar.

2009-12-01
Så var då vårt lilla experiment med Scenbuddism avslutat. Vi vill tacka alla som kom och firade med oss, det blev personliga publikrekord på samtliga ställen plus absolut på ett. Dessutom rök alla statistikrekord på hemsidan under november.

Nästa år kanske vi firar att det är 30 år sen Stickan köpte sin sångmick!

2009-11-23
Så är det bara två chanser kvar att se oss framföra Scenbuddism. Falkenberg-stället har nyligen bytt ägare, fick vi veta idag, men det påverkar inte vår spelning på annat sätt än att stället bytt namn till På G.

2009-11-15
Så är dom tre första Scenbuddism-spelningarna avklarade. Första gången sen 1983 som vi kör ett set utan lista, ett minnestest utan motstycke! Glädjande nog har vi slagit personligt publikrekord på alla tre ställena. Kanske inte så konstigt mtp att vi aldrig spelat Debaser Slussen eller Skandiateatern förut, men desto roligare att vi gjorde det på Katalin, ett av våra stam- och favoritställen.

Vi avslutar året med en 'normal' spelning på Akkurat 6/12. Grattis Stockholm!

2009-11-12
Två saker: Zurfarn ringde och önskade lycka till, det tackar vi för! La Fontaine har, dagen till ära, bytt namn till Farsta.

2009-10-26
På Debaser 12/11 komer La Fontaine att vara förband. Det är en kvintett med tungviktare som Gurra på trummor, Hasse Hjälp på gitarr och Henrik Hemsk på sång.

2009-10-24
Falkenbergspelningen har blivit flyttad från Ocean till The Lounge. Köpta biljetter gäller.

2009-10-01
Spotify är ju fantastiskt för lyssnaren, men hur är det för upphovsmännen? Idag kom första royalty statements där Spotify finns med. Vi får 1/10 öre per spelning, t ex 1000 spelningar ger en krona - hurra!

2009-09-26
14/10 släpper Zurfarn ett nytt, instrumentalt livsstilsalbum - Howling Dogs & Lost Souls. I samband med det gör han en kort, men intensiv Sverigeturné med sina portugisiska vänner Mare Nostrum.

Speldatum är: 14/10 Inkonst, Malmö; 16/10 Kägelbanan, Stockholm; 17/10 Katalin, Uppsala.

2009-09-25
Vi har fått några bilder från Kristina Persson, som var på Tant Gertrud-spelningen i Malmö i somras. Dom finns här.

2009-09-17
Två nya Scenbuddism-spelningar klara - vi säger grattis till Falkenberg och Göteborg! I Göteborg kommer Mattias Hellberg spinna vax.

2009-09-15
Den legendariske DJ:n Jah Cobson kommer att spinna vax vid Debaserspelningen. Även Little Youth bidrar!

2009-09-04
Fyra första datumen för dom spelningar vi kommer att köra hela Scenbuddism är nu uppe. I vanlig ordning tillkommer fler när dom är klara. Men, tills vidare: Grattis Stockholm, Norrköping, Uppsala och Sundsvall!

2009-08-22
Spelningarna i november kommer att kretsa kring 30-årsjubileet av Scenbuddism. Det albumet släpptes 12/11 1979. Vi tänker spela alla låtarna, i 'rätt' ordning. Första datumen släpps inom kort.

2009-08-15
Ja, så tackar vi då för sommarens spelningar. Alla utom en (Dalhalla) utföll till belåtenhet med Café August och Lasse i Parken som höjdpunkter. Kanske ska vi spela på fler ställen med mansnamn?

Vi återkommer 12/11. Varför just detta datum kan ni få klura på, om ni har lust.

2009-08-10
Moa var på Lasse i Parken. Kolla här

2009-07-16
En spelning till blir det i sommar - vi säger grattis till Kristinehamn 6/8!

2009-06-22
Imorgon börjar biljetterna säljas till spelningen hos Lasse i Parken 7/8. Grattis Stockholm!

2009-06-05
Vi har lyckats pussla in 18/7 - grattis Malmö!

2009-06-04
Sommaren 2009 är en pusselvariant av sällan skådat slag. Tyvärr visar det sej att Norrköping 4/7 inte är möjligt, men vi försöker hittta ett annat datum.

2009-05-29
Ny spelning: 4/7 - grattis Norrköping!

2009-05-17
Av olika anledningar kommer vi inte att spela så mycket i sommar. Men dom fem första datumen är nu uppe, vi fyller på så snart vi vet mer.

2009-04-26
Vi beklagar, men det blir inget Akkurat idag heller. Istället kommer Teka Pukks band The Virtues att spela.

2009-04-25
Tyvärr är Sundsvall ikväll inställt och går inte att flytta. Akkurat har vi fortfarande hopp om. Kramfors blir 16/5.

2009-04-23
Dåliga nyheter. Stig Vig har blivit jätteförkyld och mer eller mindre tappat rösten. Vi är tyvärr tvungna att flytta Kramfors till antingen 9/5 eller 16/5. Sundsvall och Akkurat har vi fortfarande hopp om.

2009-04-14
På torsdag, 16/4, ägnar P3 Rock en timme åt en gitarrist vid namn Kenny Håkansson. 22.03 är tiden, och kanalen som sagt P3.

2009-04-09
Vi spelar snart i Stockholm igen, närmare bestämt på Akkurat 26/4. Hjärligt välkomna!

2009-02-19
För dom som varit intresserade att besöka Teater Brunnsgatan Fyra för att beskåda Stig Vig under våren, kan vi nu meddela att ni inte behöver tänka på att välja datum längre. Rollen har skrivits ut, till stor del beroende på att det inte längre är någon musikal.

2009-01-21
För dom som är intresserade kan vi meddela att pjäsen på Teater Brunnsgatan Fyra nu fått ett namn, Karlsson, och den är inte längre en musikal. Biljetterna släpps 28/1.

2009-01-15
Vi passar på och önskar alla därute en God Fortsättning! För vår live-del fortsätter det hele med några spelningar från slutet av mars till slutet av april. Grattis Linköping, Stockholm, Uppsala, Kramfors och Sundsvall! Vi ses!

2008-12-17
Ett par 'sidoaktiviteter' under våren 2009: 27/2 släpper Kebnekajse en ny platta och turnerar hela mars. Stig Vig kommer att vara enmansorkester på Teater Brunnsgatan Fyra från 6/3 till 31/5 i en nyskriven musikal med text av Kristina Lugn och musik av Ulf Dageby.

2008-12-14
Så är första live-året med Teka Pukk alldeles för snabbt till ända. Nu återstår 'bara' den allmänna utvärderingen, vilken kommer att ske under gemytliga former en quell under mellandagarna. Vi kommer också inom kort bestämma det officiella måttet Dag Vag-ettan. Länge leve tvåan! (nd) Förresten, Jonahgold får numera officiellt äta med bandet.

2008-12-13
Här några snabba skrivbordsbakgrunder i 1280x1024.

2008-11-15
Vi har, pga diverse omständigheter utanför vår kontroll, glädjande nog kunnat sänka priset på återutgivningarna. Kolla in här

2008-10-04
28/11 spelar vi på Ztyle - grattis, Jönköping!

2008-09-26
Tre nya spelningar i höst - grattis Trollhättan, Uppsala och Köping!

2008-09-18
Nästa söndag, 28/9, spelar vi på Akkurat. Grattis, Stockholm!

2008-09-07
Nu har vi, men hjälp av testmail, konstaterat att mail HAR försvunnit under flytten. Så om du mailat nån Dag Vag-adress dom senaste dagarna och inte fått svar (vi brukar svara snabbt), maila igen - nu är vi rätt säkra på att allt funkar som det ska, även med mailen.

2008-09-06
Så är då flytten klar och allt ska fungera normalt igen. Kan dock ha blivit så att mail försvunnit under flyttperioden, så har du beställt nåt och inte fått svar, maila igen.

2008-09-04
Vi har tröttnat totalt på Loopias strul och håller därför på att byta webbhotell. Pga detta kommer gästboken att ligga nere ett kort tag.

2008-08-28, del II
Mailen verkar funka igen, även om det tar tid för den att komma fram.

2008-08-28
Vi har tyvärr återigen stora problem med mailen. För tillfället kan vi bara avvakta och se vad som händer. Vi ber dej som mailat och inte fått svar, alternativt fått studs, att vänta tills vi ger OK här. Vi kommer sedan, så fort det är praktiskt möjligt att byta webhotell, nuvarande situation är totalt oacceptabel. Webhotellet ifråga är Loopia, vi rekommenderar alla att undvika dom från och med nu.

2008-08-25
Rose-Marie Westling var i Skottvång - här några bilder.

2008-08-24
Vårt webhotell har haft stora problem med mailen dom senaste dagarna. Har du beställt skivor, men inte fått svar, skicka ett nytt mail, tack.

2008-08-21
Tack alla som var på Mosebacke! Det var en oförglömlig kväll. Och apropå glömska - vi lyckades inte ta en enda bild på hela gänget...

2008-08-07
Mer info om återutgivningarna av våra fem första album hittar du här.

2008-08-04
Spelning klar 27/9 - grattis, Sandviken!

2008-07-23
Goda nyheter - återutgivningarna blir av! Om inget går käpprätt åt pipan kommer dom att vara till försäljning lagom till Mosebacke-spelningen. Dom kommer givetvis även då att gå att köpa härifrån. Ett + läggs till efter varje albumtitel eftersom det är extraspår på samtliga. Skaffar du alla fem kommer du att ha allt vi gjorde på platta 78-83 plus en del outgivet, förpackat i snygga digipak.

2008-07-13
Sommar i Malmö 19-20:e september, då kommer vi på besök till Victoriateatern!

2008-07-03
Spelning klar 30/8 - grattis, Eksjö!

2008-06-11
Spelning klar 1/8 - grattis, Kristinehamn!

2008-05-13
Dom första 14 spelningarna för sommaren är klara. Se här. Fotograf är Rose-Marie Westling, hennes egen sida hittar du här.

2008-04-20
Så är då vårturnén igång! Det är vi glada för. En del väldigt glada tom. Kolla bara vår totalimpressario!

2008-04-04
Vi har fått en del frågor hur det känns inför den kommande dubbelpremiären och det kan väl lättast besvaras så här.

2008-03-19
Idag kan vi säga grattis till Västerås och Köping!

2008-03-18
En grundlig släktforskning har på outgrundliga vägar kommit till vår kännedom. Den visar att Teka Pukk urspsrungligen har tibetanska rötter, i rakt nedstigande led från Panzhen Lama däfk. Det var allt för idag. Jo, förresten, grattis - Tranås!

2008-03-12
Norrköpingsspelningen har blivit flyttad från 3/5 till 2/5.

2008-03-04
Ytterligare en spelning klar i vår - grattis Norrköping!

2008-02-20
Vi kan idag presentera dom sex första spelningarna för vår lilla vårturné. Titta under 2008 för exakta platser.

2008-02-14
Hossa! PHP-uppdateringen gick spårlöst förbi!

2008-02-06
Natten till tisdag 12/2 blir spännande! Då uppgraderar vårt webhotell från PHP4 till PHP5 - blir intressant att se om vår gästbok klarar det...

2008-01-28
Dag Vag välkomnar Teka Pukk!

2008-01-24
Det känns som vi börjar närma oss...

2008-01-20
Vill du se Dag Vag på Storsjöyran? Gå då in på deras hemsida och rösta!

2008-01-15
Kan det här vara vår nye gitarrist?

2008-01-09
Dag Vag på TV! SVT1! 17 program i vår och 17 program i höst! Nåja, nu är det inte fullt så kul som det låter, men 30 sekunder av Samma Sak ska användas som vinjettmusik till programmet Debatt, lett av Stina Dabrowski.

2008-01-04
Koden på sajten är nu optimerad, för vissa sidor har storleken minskat med över 50%. Om du ser nåt som ser ut som det inte borde (vi har inga korrläsare anställda, tyvärr), hojta gärna till!

2007-12-31
Mitt under auditionyran önskar vi Gott Nytt År till alla därute! Tage får här avspegla vår sinnesstämning för tillfället.

2007-12-11
Inspelningen från Akkurat 18/11 visade sej vid närmare inspektion lida av så pass allvarliga tekniska brister att den inte går att rädda till eftervärlden.

2007-12-10
Thore Skogman har gått bort. All respekt till en av våra mest egensinniga och originella kompositörer/ordsnickrare genom åren. Tack för att vi fick ge dej en av dina alldeles för få guldskivor!

2007-12-03
Nu har det till slut kommit upp lite mer grejer i vår mycket lilla shop. Förhoppningsvis nåt som passar!

2007-11-21
I början av nästa vecka kommer äntligen lite merchandise att säljas via vår lilla shop. Det blir t-shirts, kepsar, isskrapor och patches.

2007-11-20
Ett händelserikt år är slut spelmässigt. Det har varit lite upp och ner, förstås, men mest upp. Dom fem roligaste spelningarna, utan inbördes ordning, var: Mastmagasinet, Kristinehamn; Victoriateatern, Malmö; Backstage, Örebro; Tant Gröns Kulturoas, Uppsala och Fasching, Stockholm.

Stort tack till Tuna, vår oförtröttlige impressario och merchsäljare!

Stort tack till Jonahgold som skött vårt ljud större delen av året och åter sett till att det dubbas ordentligt vid våra spelningar!

Stort tack till populasen på spelningarna! Utan er osv osv...

Och det största tacket av alla till Zilverzurfarn som nu, efter snart 30 år, gjort sin sista spelning som ordinarie medlem i Dag Vag. Ekvationen Zilverzurfarn, Portugal och Dag Vag går tyvärr inte ihop om vi vill göra fler än tio spelningar om året och/eller spela in nytt material. Viktigt att poängtera är dock att vi skiljs som vänner. Zurfarn kommer säkert att dyka upp som gästartist nån gång framöver om han råkar befinna sej i Sverige nånstans där vi spelar.

Nu väntar en stor utmaning: att hitta en ny gitarrist. Vi är inte ute efter en kopia av Zurfarn, dels för att vi inte tror att någon sådan existerar, dels för att det skulle vara ganska poänglöst. Vi har ingen kristallkula, men förhoppningsvis är vi igång igen senast till sommaren.

2007-11-14
Vi kommer att spela in spelningen på Akkurat, så kom dit och för liv! Akkurat tar dessutom aldrig entré, bara en sån sak.

2007-11-03
Sista spelningen för året blir 18/11 på Akkurat.

2007-10-29
Idag har vi repat inför vår lilla höstsväng, som börjar på torsdag. Vi hade rätt kul, det är illavarslande... Hoppas det blir sämre imorgon...

2007-10-21
Oj, DNS-ändringen gick undan. Flytten klar, gästboken tillbaks! Om du stöter på nåt som inte funkar, maila hit, tack.

2007-10-21
Vi håller på och byter webbhotell. Detta innebär att gästboken kommer att ligga nere ett par dar.

2007-10-09
Två spelningar till klara i november. Grattis Alvesta och Göteborg!

2007-09-26
Intresseklubben noterar att vi, under årets spelningar, hittills framfört 46 olika låtar.

2007-09-25
Dom fyra första höstspelningarna är nu uppe. Grattis Uppsala, Stockholm, Nynäshamn och Ålands Hav! Troligen blir det fyra spelningar till.

2007-09-03
Efter 350 gig på två dar är nu sommaren officiellt över. Vi vill tacka alla (ingen nämnd och ingen glömd) som kommit för att se oss lyckas (och ibland misslyckas)! Nu ska vi hårdvila innan vi avslutar året med en liten höstsväng. Datum och platser kommer snart.

2007-08-13
På kort varsel har vi fått in Bolanche 24/8 - grattis Borlänge!

2007-08-07
För den som tänker komma och se oss på lördag på Zinken kan det vara bra att veta att vi spelar mellan 17:30 och 18:30.

2007-07-25
Spelning klar 18/8 - grattis, Örebro!

2007-07-19
Grattis Uddevalla till en dubbelspelning på Mortens Krog om en knapp månad!

2007-07-15
Intressant att notera från dom senaste dagarnas turnerande är, förutom att vi ätit så mycket god mat att vi nästan storknat, att vi i Lysekil fick den stora äran att framföra II D för Hardy Åström, som spelar en stor roll i den låten. Som bekant. Tyvärr lyckades vi inte föreviga mötet med Hardy på bild. Vi beklagar detta djupt, men hoppas förstås att vi stöter på honom igen så att detta debacle kan rektificeras.

2007-07-11
Vi åker sen i våras oftast med egen tekniker igen - hurra! Så här glad blev Jonahgold när han omfamnades av den härliga Dag Vag-andan.

2007-07-01
Sommarturnén har börjat. Hur det gick till kan du kolla här.

2007-06-19
Spelning klar 14/7 - grattis, Kalmar!

2007-06-18
Tyvärr avslog Kulturrådet vår fonogramstödsansökan för dom fem första albumen. Så vi står kvar och stampar. Inte på ruta 0, men väl på ruta 1.

2007-06-12
Sommarspelning #20 klar, var ska detta sluta? Nåväl - grattis, Ronneby!

2007-06-10
Sugen på ett signerat ex av Klassiker? Kolla då här!

2007-06-04
19:e sommarspelningen klar - grattis, Enköping!

2007-06-02
Klassiker, den nya samlingen släpps i butik 7/6. Inom kort kommer vi att kunna erbjuda signerade ex här, så håll utkik! Det här betyder också att åttatreåtta nu är officiellt utgången (det tog bara nitton år...).

2007-06-01
Nytillkommen spelning 17/8 - grattis, Karlskoga!

2007-05-20
Vi stötte på en lustig snubbe nyss. Vad är det för fel på honom?

2007-05-19
Nytillkommen spelning - Öknafestivalen. Grattis, Flen!

2007-05-15
Nån som är förvånad längre? Senaste releasedatum för samlingen är nu 7/6.

2007-05-14
Ingen rast, ingen ro - dom första 13 spelningarna i sommar är noterade.

2007-05-13
Yippie! 14 spelningar på en månad utförda! Många toppar och bara en ordentlig botten. På vägen hem fick vi den här belöningen.

2007-05-07
Håhåjaja. Samlingen är framflyttad igen. Nytt releasedatum verkar nu vara 30/5...

2007-04-30
Alla vet att en impressario är en väldigt upptagen man. Därför är han också väldigt svår att fånga på bild. Men tack vare en väl genomtänkt plan lyckades vi få honom rätt i fotofällan.

2007-04-29
Många frågar vad vi har för merchandise med oss nu äntligen. Välkommen att ta en liten titt här!

2007-04-22
Vi trodde honom inte, men nu har vi fått bildbevis på vad Sir Doug hittat på. Ta en titt!

2007-04-20
Nyinsatt Stockholmsspelning - 6/5 på Akkurat.

2007-04-15
Vårturnén har börjat med flygande fart, se bara! Merchandisen har kommit och folk verkar nöjda och glada, tack och lov. Wettexdukarna har strykande åtgång...

2007-04-11
Det är många som undrat hur det ser ut i vår replokal, vi kan nu glädja er alla med ett litet tittprov här.

2007-04-05
Nytt, litet mindre preliminärt, releasedatum för samlingen: 16/5. Den kommer att heta Klassiker och ges ut av MNW.

2007-03-26
Ny merchandise är idag beställd. Vi hinner inte få allt till turnéstarten, dock. Det blir lite olika T-shirts, kepsar, väskor och lite annat smått och gott. Till att börja med kommer det bara att säljas vid spelningarna, men efter turnén hoppas vi ha klart med nätförsäljningen också.

2007-03-25
Samlingen uppskjuten. Förstås. Ny ETA ej beräknad.

2007-03-20
Ytterligare två spelningar klara - grattis Umeå och Sundsvall!

2007-03-14
Ytterligare en spelning klar - grattis Kristianstad!

2007-03-13
Pga av yttre omständigheter är spelningen i Gnesta inställd. Förhoppningsvis kan vi hitta ett nytt datum så småningom.

2007-03-08
Ytterligare en spelning klar - grattis Göteborg!

2007-03-06
Det är en ny samlingsplatta på väg ut, det har nog bara nämnts i nån bisats förut. Det blir en dubbel-CD till enkelpris och preliminärt releasedatum är nu satt till 28/4. Den kommer att innehålla 32 låtar från hela 'karriären'.

2007-02-22
Ytterligare en spelning klar - grattis Gnesta!

2007-02-21
Ytterligare en spelning klar - grattis Kristinehamn!

2007-02-17
Vi kan idag presentera dom åtta första spelningarna för vårturnén. Fler datum följer inom kort. Se sidan som heter 2007.

2007-01-15
Nähä, det blev inget pratande med Annika Jankell den här gången heller...

2007-01-14
Det nya året verkar inbjuda till rörelse. Konsult: Eisenheim.

2007-01-08
Tyvärr har Zurfarn blivit tvungen att ställa in spelningen på Mosebacke 1/2. Detta av tekniska och logistiska orsaker. Han hoppas kunna göra spelningen senare. Däremot är det inga som helst problem med skivsläppet 31/1, där är allt frid och fröjd.

2007-01-07
Denna vecka testas Bland Gamla Och Unga för Svensktoppen.

2006-12-22
Sugen på att förhandsbeställa Zurfarns kommande soloplatta, West Eastern Impressions? Det går nu utmärkt här. Den svenska releasen är framflyttad till 31/1.

2006-12-13
Årets spelningar är över, men vi återkommer i april. Försök hålla ut! Innan dess händer bl a följande: ZilverZurf på Mosebacke första februari och Stig Vig i Sandviken femte januari.

2006-12-02
Två månader kvar tills Zilverzurfarn släpper sitt nästa soloalbum. Det blir återigen som det internationellt gångbara Zilverzurf, passande när albumet West Eastern Impressions släpps på det tyska bolaget Lola's World. Releasedatum är 8/2, samtidigt i Tyskland och Sverige. Det går redan nu att förhandslyssna!

2006-11-27
Vi har inlett bokningssamarbete med HPM. Vår impressario är Lars Olofsson, som du når vi mail eller telefon 0708 - 27 69 20.

2006-11-26
Två låtar live akustiskt från P4 Radio Västmanland vid pass kvart över fem på eftermiddagen den 24/11 hittar du här. IKNA: Tage på gitarrfodral.

2006-11-07
Äntligen ser det ut som om steg ett av merchandiseprylen blir klar. På lördag kommer det att finnas två olika t-shirts till försäljning på Ålandskryssningen. Länk till online-site kommer snart också.

2006-10-12
Första adden för Bland Gamla och Unga är B-listan hos SR P4 Riks, P4 Radio Stockholm & P4/P3 Natt.

2006-10-09
Den editerade versionen av Bland Gamla Och Unga gick iväg till radion för fem dagar sedan fick vi reda på idag.

2006-10-06
Internet Explorer är knäpp, den läser ofta html-kod fel. Den här sajten funkar bäst med Firefox. Ett konkret exempel på detta är notisen under denna. Den slutar med ordet 'här', som i Fireface direkt visas som en fetstilslänk. Så icke i IE, men länken finns där, trots allt, om du för musen över just 'här'.

2006-09-26
En Del Av Dej spelas fortfarande mycket på radion, men vi har nu levererat delarna till nästa promosingel till tryckeriet. Det blir en Radio Edit av Bland Gamla Och Unga och du kan redan nu lyssna på den här.

2006-09-04
Intresserad av ett signerat ex av Kackerlacka? Kolla här.

2006-08-24
Kackerlacka går idag in på albumlistan som nummer tretton - vår högsta listplacering sen 1982. Hossa!

2006-08-23
Så har vi fått till det med provsmaksavlyssningen av Kackerlacka. Så småningom kommer det upp för resten av albumen också.

2006-08-17
Vi har äntligen fått klart med en merchandise-deal. Inget datum är satt för när dom första grejerna kan presenteras, men vi återkommer givetvis så snart vi vet mer exakt.

2006-08-16
Kackerlacka är här!

2006-08-15
På förekommen anledning vill vi bara meddela att det faktum att biljetterna är slut på Ticnet betyder inte att det är utsålt på Mosebacke. Det finns biljetter hos MultiKulti och Pet Sounds och det kommer dessutom att finnas biljetter i dörren.

2006-08-14
Det blir den limiterade digipak-utgåvan av Kackerlacka som kommer att säljas på Mosebacke.

2006-08-13
Det blev inga nykomlingar alls på Svensktoppen denna vecka. Synd, för Stickan hade gärna tagit en pratstund med Annika Jankell...

2006-08-10
Vi kan glädjande nog meddela att Kackerlacka kommer att finnas till specialpris vid spelningen på Mosebacke!

2006-08-09
På förekommen anledning vill vi bara meddela att Motor inte säljer några biljetter till Mosebacke den 16/8. Det gör däremot Pet Sounds, MultiKulti och Ticnet.

2006-08-07
Idag tog vi pressbilder. Då kan det bli så här.

2006-08-06
En Del Av Dej testas för Svensktoppen denna vecka.

2006-07-13
Nu går det bra att förhandsboka Kackerlacka här!

2006-06-30
Inom kort kommer det att finnas möjlighet till förhandsbokning av Kackerlacka här på vår hemsida.

2006-06-27
Vi kan nu officiellt avslöja att albumet heter Kackerlacka och innehåller elva spår, med största sannolikhet i följande ordning:

Bland Gamla Och Unga
Är Du Redo?
En Del Av Dej
Små Hjul
Vem Lyssnar På Dej?
Jag Vaknade Upp
God Bok
Schottis Från Idre
Jag Blir Galen
Y Delat Med Fem
Tiden Jagar Oss Alla

2006-06-20
En Del Av Dej har redan hamnat på diverse spellistor.

2006-06-15
Äntligen har vi själva fått singeln i våra händer.

2006-06-05
Jaha, såklart inträffade nåt oförutsett: Fabriken har fibblat till matrisen, så nytt datum är nu istället 14/6...

2006-05-24
Singeln mastrades idag, omslaget är klart. Nu väntar vi bara på nödvändiga koder för att kunna sätta igång själva tillverkningsprocessen. Två spår: En Del Av Dej och En Del Av Dej (Igelstaverken Remix).

2006-05-19
7/6 släpps En Del Av Dej till radion. Om inte nåt oförutsett inträffar, förstås. Etiketten blir gamla, hederliga Ball.

2006-05-11
Sommarens Mosebacke-spelning är klar. Det blir 16/8, ett datum som känns igen...

2006-04-26
Vi har skrivit licenskontrakt med Bonnier Amigo Music Group för Sverige, Norge, Danmark och Finland. Preliminärt releasedatum för singel är 10/6 och album 16/8. Bra, va?

2006-04-24
Idag är det Zilverzurfarns stora dag! Igår var han 49,99 år gammal, vad han är idag är det ingen som vet. Men ett fyrfaldigt från oss alla till dej alla blir det många gånger om!

2006-04-23
Krogen som huserar Rock Garden i Jönköping har fått ny ägare. Det första han gör är att boka av alla band, så tyvärr blir det ingen spelning för oss där 6/5.

2006-04-17
Ett litet smakprov till!

2006-04-10
En av våra medarbetare fyller 70 bast idag - ett fyrfaldigt från oss alla till dej alla! Bosse Skoglund, that's who. Och snart står det inte på förrän hans första soloplatta, Groovesopor, är över oss.

2006-04-08
Yippie! Nu fungerar även .eu-domänerna! dagvag.eu, ytterligare ett bidrag till domänfloran utöver dom fyra vi redan har (.se, .com, .net och .nu).

2006-04-03
Det blir Klara Hall i Enköping som får besök den 22/4.

2006-03-28
Hasslö-festivalen har blivit flyttad en vecka. Nytt datum är 22/7.

2006-03-16
Varsågoda! Ett litet smakprov!

2006-03-14
En quell spenderad i en bunker söder om Söder. Inte det sämsta!

2006-03-10
Harrys i Avesta, där vi skulle spelat den 22/4, har tyvärr gått i konkurs. Vi hoppas hitta nånting annat det datumet.

2006-03-04

VG: zackezz

Allting rör sej!
Vilka
färger!


2006-02-25
14/3 släpps 12":an med ZilverZurf featuring Desmond Foster på tyska Poets Club Records. Svensk distributör är Colectivo/BAM. Låten heter The Moment Is Gone och på plattan inkluderas även remixar av 7 Samurai och Kieser Velten samt en dub av Internal Dread.

2006-02-24
En och en halv månad utan värmesökande spamrobotar i gästboken. Hossa!

2006-02-18
Tråkiga eller glada nyheter? Vi hinner inte få ut studioplattan i vår, nytt preldatum är slutet av sommaren/början av hösten. Förhoppningsvis blir den bättre, har vi otur blir den sämre...

2006-02-07
Nu börjar vi rota i hårddiskinspelningen från Mosebacke för knappt fjorton dar sen. Ska bli spännande att se om våra planer fortfarande håller med det materialet tillsammans med det som spelades in utomhus där i somras.

2006-01-31
Fyra spelningar klara i slutet av april: Västerås, Avesta, Alingsås och Göteborg. Eventuellt spelar vi också första helgen i maj, vi ber att få återkomma.

2006-01-23
Internal Dread tycker att vi repar för mycket. Stickan tycker att vi repar för litet. Tage tycker att vi inte ska repa alls. Mycket tyckande blir det.

2006-01-22
Styrkorna är åter samlade - Zurfarn är åter i vinterhelvetet. Första repet inför onsdagsgiget är avklarat, det gick inte oväntat lite knackigt från början. Men efter pausen blev det bättre. Vi hoppas den trenden håller i sej...

2006-01-15
Zurfarn promotar inte bara sej själv, utan även Dag Vag, i Indien. I gårdagens Indian Express (stor tidning där) var det en artikel om honom och DV. Tyvärr finns inte detta på nätet. Är DV en sekt är den stora frågan?

Ett ännu större tyvärr är att Stickans ljudkort har pajat.

2006-01-12
Tage är hemkommen från LA. Det blev visst en fjorton bergochdalbanor. Och en del annat skoj. Mycket bilkörning, men ingen ny bil.

2006-01-07
Tyvärr har vi fått en hoper besök av värmesökande spamrobotar i gästboken på senare tid. Vi hoppas vi blivit litet kyligare nu.

2006-01-06
Efter en periods eftertanke togs nästa steg på vägen mot en färdig produkt - 24-kanalsöverföring från analog till digital domän. Det skedde i Studio Hammarby, var annars? Vi är dock inte klara med den analoga biten, men resterande partier kan transfereras via DAT.

2005-12-31
Vad säger man en sån här dag? Gott Nytt År, förstås!

2005-12-30
Första giget 2006 är klart. 25/1 öppnar vi Club Rub-a-Dubs reggaevecka på Mosebacke i Stockholm. Vi kommer bara att spela våra 'reggae'-låtar och hoppas på en dubfylld afton!

2005-12-29
Tage Dirty drog till Los Angeles för några timmar sen, han tänker fira nyår där i fjorton dar. Stig Vig är glad för att OMF funkar mellan Logic och SX. Basånivet.

2005-12-22
Jaha. Så var det dags för den här tiden på året igen. Men en stort tröst i lndt finns dock - nu går vi mot ljusare tider!

2005-12-17
Internal Dread och dagens namnsdagsbarn utförde idag en icke-kirurgisk grovmix av det i och på Rub-a-Dub nyligen inspelade materialet. Det mesta utföll till belåtenhet, tack och lov. Åtgärdsplanen fylldes dock på med några punkter. Innan denna icke-operation inspekterades en (1) av två (2) tillgängliga AKG BX20E. Den visade sej vara i operativt skick. Det innebär att snart kommer en (1) AKG BX10/15 (modellbeteckningen har trillat av) på nåt magiskt sätt förflytta sej till nyss nämnda namnsdagsbarns lokaliteter 167 steg bort. Hossa!

2005-12-15
Idag hade Stig Vig vänsterarmen i gladpack ett tag. Beno Zeno bestämde sej för vilka vintage audio-prylar han ska ha. Tage har inte hittat nån bil. Zurfarn trivs där borta. Just ja, herr Vig har också börjat leta efter ett lämpligt fjäderreverb. Basånivet.

2005-12-06
Idag begav sej Zurfarn till Långbortistan och återkommer i mitten av januari. Stickan håller på att bygga om sin 'studio', BZ kollar in vintage audio och Tage letar ny bil. Basånivet.

2005-12-04
På väg till och från tortyren strax bortom Flemingsberg snurrade tankarna för en av oss. Med betoning på 'av'. Vad har vi gjort egentligen?

2005-12-03
Så var då huvudparten av inspelningsjobbet avklarat. Förste- och andrepiloten skålade lite teoretiskt mitt i städningen av studion. Chefsstewarden och förstaklasspassageraren var där i tanken. Gott . Nu blir det lite personlig restaurering här och där innan dom sista pusselbitarna läggs på plats om ett par veckor.

2005-12-02
Ytterligare ett bevis för att vi snart är klara i Rub-a-Dub: Idag hade vi så litet att göra att vi knappt hann få av oss skorna.

2005-12-01
Här är ett litet bevis att vi inte ljuger när vi säger att 'arbetet' går framåt.

2005-11-30
Tack vare att vi fått lite hielp på vägen så ser det ut som vi kommer bli klara långt tidigare än beräknat. Eller kanske inte långt tidigare, men iaf tidigare. Ett par pålägg kommer att vara kvar, men dom är ändå tänkta att göras senare och åtminstone ett på annan plats.

2005-11-29
Påläggens tid är yster och dyster. Det är svårare än att sätta grunder, verkar det som. Ibland blir det bara pannkaka av storslagna visioner, ibland finns det inte ens en storslagen vision. Och följaktligen ingen pannkaka heller. Men vi fick nog ner några körer vi var nöjda med. Plus litet bonusblås.

2005-11-28
Dagens stora nyhet: 28/4=12!
Förtydligande: Det är ett räkneexempel, inte ett datum.

2005-11-27
Så var det då dags för sista grunden. Vi hade tänkt oss nåt i countrystuk, men ödet ville nåt annat. Nåt helt annat. Helt annat. Kvällen ägnades ändå bl a åt mandolinplinkande i den högre skolan. Och kokostoppar.

2005-11-26
Stickan chockade alla, inte minst sej själv, idag genom att inte bara komma fram med en, utan två (2) stämmor till bing-bang-bong-gitarren! Och Bumpa var nere och räddade en av låtarna från en säker undergång.

2005-11-24
Vi prövade lite gitarrer på Är Du Redo? under quellen. Det blir nog bra. Benjon köpte vi. På eftermiddagen träffade vi denne man, precis på väg till Nepal. Han kommer att vara en nyckelfigur i livematerialet från Mosebacke. Vi har nu en plan för det, nämligen.

2005-11-22
Under vår dagliga kontroll av huvudstaden upptäckte vi att en av kvällsblaskorna äntligen fattat galoppen. Eller dom kanske fattat för länge sen, men inte vågat komma ut ur garderoben förräns nu.

2005-11-21
Den här veckan blir det nån enstaka studiotimme. Lördag 26:e börjar så slutspurten av inspelningarna och håller på en dryg vecka.

2005-11-20
På den sjunde dagen vilar vi. Som fan.

2005-11-19
Dagens lilla studionotis: Slagverksdag x 2. Efter middagen, som osökt förde oss in mot Congotronics, blev det som en varm filt. Vi var tvungna att byta till andrepiloten. Innan dess blev Stickan 3 och fick en tulipanaros. Nästan.

2005-11-18
Dagens lilla studionotis: Vi är nu klara med grunderna som hade deadline denna vecka. Plus en hel del pålägg också. Kvällen ägnades åt Y, där vi bl a gjorde sångpålägg. Sammanräkningen för tillfället ger två helt klara låtar och nio i varierande grad av slutförsel.

2005-11-17
Dagens lilla studionotis: Låten vi verkligen tänkt göra som en one-take, inkl solon, har nu 7 gitarrer och 4 trumset. Lite 'je ne sais quoi' som 'en av oss' brukar säga. Med betoning på 'en'.

2005-11-16
Dagens lilla studionotis: Ett jävla klantarsel 'råkade' radera septitanken. Nej, det var inte han vi brukar referera till som 'en av oss'. Med betoning på 'oss'.

2005-11-13
Vi har mixat Ogräset från Mosebacke i somras för en promo-CD som Motor ska ge ut med sina band i januari.

2005-11-12
Idag är det Beno Zenos fölsedag. Han börjar närma sej Noak, han blir nämligen 600 år! Grattis från oss alla till dej alla!

2005-11-09
På väg till studion idag går Stickan med sin akustiska gitarr in i en tobaksaffär. Där hänger en halvalkis. Följande konversation utspelar sej:
HA: Så du spelar gura!
SV: Mmmm...
HA: Vad spelar du för nåt då?
SV: Pop, rock, rockreggae.
HA: Pop, rock, rockreggae?
SV: Mmmm...
HA: Vilka spelar du med då?
SV: Ett band som heter Dag Vag.
HA: (Paus) Ja, du ser ut som en sån!

2005-11-07
Nu är det slutspelat live för i år. Idag är Zurfarn i Tyskland och Stickan pysslar med tekniken inför nästa omgång i studion. Imorgon går vi in i Rub-a-Dub igen och håller på där tom nästa lördag, 19/11. Vi kommer att sköta oss själva även denna period, och nu kommer också Beno Zeno vara tillgänglig.

Förhoppningsvis får vi även ordning på live-inspelningen från Mosebacke under den här perioden.

2005-10-31
Zurfarn har skrivit kontrakt med ett tyskt bolag, Poets Club Records, för sina fortsatta soloäventyr. I januari släpps en 12"-vinyl, The Moment Is Gone / Good Vibes + remixar. Strictly reggae under namnet ZilverZurf.

2005-10-30
En både givande och mardrömslik vecka i Rub-a-Dub är avslutad. Pga tekniska problem kunde vi egentligen bara jobba fredag/lördag, men lyckades iaf sätta fyra grunder. Är Du Redo?, Bland Gamla & Unga, Leva Ett Liv och Vem Lyssnar På Dej? heter alstren.

2005-10-24
Den här veckan är vi i Rub-a-Dub för att sätta några grunder och lite pålägg. BZ är i Prag, Internal Dread är på turné med Robyn, så TD, ZZ och SV jobbar själva, inklusive tekniken. Faktiskt första gången under alla dessa år som The Powerhouse Trio kommer att vara ensamma i studion.

2005-10-10
För första gången på 11 år spelar Stig Vig akustiskt. Platsen är Stacken, Nalen, Stockholm och datumet 2/11. Med på scenen kommer Johan Lindström att vara. Även Stina Berge uppträder, tillsammans med Peder af Ugglas.

2005-10-08
Vi är glada att kunna meddela att vi spelar med Nationalteatern och Magnus Lindberg på Berns, Stockholm, 5/11.

2005-10-03
Beno Zeno har fyra spelningar med sitt Psychedelic Dream under hösten. Big Ben, Stockholm 8-9/11, Gnesta 10/11 och Silja Lines Svenska Höjdare 25/11. Den sistnämnda spelningen är akustisk.

2005-10-01
Beno Zeno spelar med Kebnekajse på Tantogården, Stockholm, 2:a och 3:e december.

Nyheter     2008     2007     2006     2005     2004     2001     2000     1999
Mycket liten shop     Bandet et Co     Skivor     Texter     Länkar     Gästbok